Sałatka grillowa



Sałatka na grilla z dressingem Vinegret





Składniki



5 sztuk zielonych szparagów
mix sałat
1 garść pomidorków koktajlowych
1 jajko ugotowane na twardo
1 cebula
mini mozzarella
świeżo mielony pieprz
oliwa


Wykonanie



W pierwszej kolejności odcinamy twarde części szparagów. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Szparag układamy na papierze do pieczenia skrapiamy oliwą i solimy. Wkładamy do piekarnika na 25 min. W tym czasie sałatę dajemy do miski, pomidorki kroimy na ćwiartki,, jajko na mniejsze części oraz cebulę w piórka. Wszystko razem mieszamy dodajemy mozzarelle. Gdy szparagi mamy gotowe kroimy na mniejsze cząstki i dodajemy do naszej sałatki. Dodajemy dressing oraz doprawiamy pieprzem.




SMACZNEGO !!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger