Zapiekane spaghetti



Spaghetti w formie zapiekańca . Pyszna odmiana dla tradycyjnego dania.






Składniki


40 dag mięsa mielonego
3 papryki: żółta, czerwona i zielona
5 dużych pomidorów
1 cebula
30 dag. sera żółtego
1 paczka makaronu spaghetti
1 łyżka ziół prowansalskich
3 szczypty chili
3 główki czosnku
2 łyżki oleju
sól
pieprz


Wykonanie



Cebulę, papryki i pomidory kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulkę, następnie mięso, solimy, pieprzymy.
Następnie dodajemy paprykę i zalewamy wodą.
Gdy papryka jest już miękka dorzucamy pomidory i gotujemy ok. 25 min.
Następnie możemy dodać sos.
Na koniec przyprawiamy ziołami, przeciśniętym czosnkiem, chili, solą i pieprzem.
Ugotowany makaron, łączymy z sosem i mieszamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość obficie sypiemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku jakieś 20- 30 min.
Na końcu prażymy orzeszki na patelni. Uprażone orzeszki dodajemy tuż przed podaniem.




Smacznego !!!







1 komentarz:

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger