Mega tran z wątroby rekina


Mega tran z wątroby rekina . Cenne właściwości tranu na nasz organizm.






Co to jest tran



Tran (Oleum Jecoris Aselli) jest ciekłym tłuszczem otrzymywanym z wątroby ryb. Jest bogatym źródłem dobrze przyswajalnych kwasów omega-3, zaliczanych do grupy NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), a także witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A i D


Właściwości tranu



Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.Nie da się zaprzeczyć, że tran jest bogaty w dobroczynne składniki, które gwarantują nam:



  • wzmocnienie układu odpornościowego – wszystko to dzięki kwasom Omega-3 oraz Omega-6, 
  • lepszą pracę mózgu – znów bezcenna zawartość kwasów Omega-3, które poprawiają usprawniają przepływ bodźców między substancją białą a szarą lepiej ukrwionego ośrodka układu nerwowego, 
  • wspomożenie pracy układu krwionośnego – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe obniżają stężenie triglicerydów i „złego” cholesterolu, zwiększając zaś stężenie tego „dobrego”, wpływają bardzo korzystnie na profilaktykę choroby niedokrwiennej oraz miażdżycy, 
  • zmniejszenie ryzyka wystąpienia raka piersi, jajników oraz jelit – znów bezcenne kwasy Omega-3, 
  • uniknięcie wystąpienia chorób oczu, takich jak np. zwyrodnienie plamki żółtej – to dzięki zawartości witaminy A oraz kwasów Omega-3, 
  • wzmocnienie kości i cała rzesza innych dobrodziejstw związanych z zawartością witaminy D w tranie. 


Jeśli mamy słabszą odpornością , szczególnie dzieci w okresie zimowym. Podajmy dziecku tran na pewno mu nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie odporność się zwiększy. 
Tabletki są w postaci żelowej przez co są łatwe do połknięcia.




Przystosowany jest dla dzieci powyżej 3 roku życia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger