Gotowane pulpety w sosie chrzanowo koperkowym



Dziś na obiadek pulpeciki w sosie chrzanowo koperkowym.




Składniki

400 g mięso mielone wieprzowe 
1 sztuka jajko 
bułka tarta 
Sól ziołowa
Pieprz czarny
pół słoiczka chrzanu 
3 łyżki mąka pszenna
1 szklanka mleka 
koperek 
liść laurowy
2 łyżki mąka pszenna 


Wykonanie


Mięso mielone umieścić w misce. Wbić jajko doprawić solą i pieprzem następnie dodać trochę posiekanego koperku ( zostawić trochę koperku do sosu). Następnie dodać bułkę tartą wymieszać. Z mięsa formować pulpety. Zagotować około litra wody dodać ziele angielskie oraz liście laurowe . Do wrzącej wody dajemy nasze uformowane pulpety. Po ok 15 minutach gotowania dodajemy chrzan oraz zagęszczamy sos mąką. Na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Podajemy z ziemniaczkami.




SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger