Śledzie korzenne

Śledzie na każdą nadające się na każdą imprezę




Składniki

400 g filetów ze sledzi
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
5 szt. Liście laurowe w torebce
5 szt. Ziele angielskie w torebce
5 Goździki w torebce
1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
1 łyżeczka Imbir mielony

Wykonanie

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać czerwone wino i koncentrat pomidorowy. Dusić kilka minut. Pod koniec dodać utarte wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.Wymoczone śledzie dać do słoika naprzemiennie z usmażoną cebulką. Wlać olej z patelni oraz dolać tyle oleju, żeby przykryły śledzie. Słoik zakręcić i odstawić na 24 godziny.


SMACZNEGO !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger