Smażone ogórki konserwowe

Przekąska idealna na każdą imprezę.





Składniki

1 duży słoik ogórków konserwowych
1 szklanka maślanki
1 jajko
1 łyżeczka Tabasco
1 szklanka mąki
½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
½ łyżeczki sproszkowanego czosnku
½ łyżeczki pieprzu cayenne
olej do smażenia

Wykonanie

W misce wymieszać ze sobą maślankę, jajko i Tabasco.
Odsączyć ogórki i je pokroić w plastry oraz dodać je do maślanki. Wymieszać dokładnie i odstawić na chwilę.
W innej misce wymieszać ze sobą mąkę, paprykę i cayenne.
Rozgrzać olej . Plasterki ogórków przekładać z maślanki do mąki i dokładnie je w niej obtaczać.
Gdy olej będzie już rozgrzany umieścić w nim część ogórków i smażyć 3-5 minut, w zależności od tego, jak bardzo miękkie chcesz mieć w środku ogórki. 
Usmażone ogóreczki przełóż na ręczniki papierowe, aby odsączyć olej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger