Hot-dog z relishem

Pyszne hot-dogi z kabanosem i sosem chili z mięsem

Hot-Dog


Składniki

kabanos
bułki do hot dogów
ketchup
musztarda

Sos chili:

200 g drobno mielonej wołowiny
500 g przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka sproszkowanego kuminu
1 łyżeczka ostrej (lub słodkiej) papryki w proszku

Wykonanie

Przygotować sos chili. Mięso usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kiedy lekko się zarumieni, dodać zmiażdżony czosnek, kumin, paprykę i zamieszać. Po minucie dodać przecier pomidorowy i gotować na małej mocy przez 10 minut.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. kabanosy ugotować. W tym czasie do rozgrzanego piekarnika wsadzić bułki na 3 minuty. Bułki z piekarnika rozciąć wzdłuż, umieścić w nich kabanosa. Polać ketchupem, musztardą i relishem, a następnie gorącym sosem chili

Relish

Smacznego !!!

Orzech

1 komentarz:

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger