Śledzie korzenne

Śledzie uwielbiamy pod każdą postacią. Po co mamy kupować gotowe śledzie korzenne jak możemy zrobić je samemu.

Śledzie korzenne


Składniki 

6 płatów śledzia solonego matias 
2 cebule
1 łyżka oliwy 
1 łyżka octu winnego 
oliwa 

Wykonanie

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę. Każdy wymoczony płat śledziowy pokróić na 3 części.Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem przez 10 minut. Odcedzić na sicie, wystudzić. Następnie wymieszać ją z oliwą i winnym octem. Układać w słoiku warstwami: cebulkę, śledzia i znowu cebulkę i śledzia. I tak do wyczerpania składników.Wstaw do lodówki na kilka dni, niech przejdą aromatami.

Śledzie korzenen

SMACZNEGO !!!





1 komentarz:

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger