Smakusiowy blog wielotematyczny

Żeberka w miodzie | Smakusiowy blog wielotematyczny

Żeberka w miodzie

Dziś na obiadek żeberka w miodzie z dodatkiem ketchupu. 


Żeberka w miodzie



Składniki

1 kg żeberek wieprzowych
3 łyżki płynnego miodu
1 łyżka pikantnego ketchupu
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
sól
pieprz
łyżka mąki do zagęszczenia sosu

Wykonanie

Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku oraz czubricą przygotowujemy marynatę.Następnie nacieramy nią żeberka i odstawiamy do lodówki na 3h. Mięso Mięso następnie smażymy z obu stron. Następnie dolewamy szklankę wody i przykrywamy,żeby się dusiło do miękkości. Gdy już mamy ten etap za sobą odkrywamy mięso i czekamy aż woda odparuję. I zagęszczamy sos mąką

Żeberka

SMACZNEGO !!!

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz