Smakusiowy blog wielotematyczny

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem | Smakusiowy blog wielotematyczny

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Dziś na obiad proponuję zasmażaną młodą kapustkę podaną na porcelanie Galeria Cuda Świata


Zasmażana młoda kapusta

Składniki

 1 młoda biała kapusta
1 cebulka zielona
 3-4 łyżki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
 sól i pieprz, lubczyk do smaku
koperek

Wykonanie

Kapustę siekamy na mniejsze kawałki Cebulkę kroimy w kosteczkę, koperek drobno siekamy.
Pokrojoną kapustę umieszczamy w garnku. podlewamy wodą, przyprawiamy solą i pieprzem oraz lubczykiem dusimy pod przykryciem około 5-7 minut do miękkości.Pod koniec dodajemy posiekany koperek i zieloną cebulkę. Następnie robimy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajmy mąki zawartość patelni dodajemy do kapusty i mieszamy, żeby kapusta zgęstniała.

Kapusta


Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz