Smakusiowy blog wielotematyczny

Zakwaski | Smakusiowy blog wielotematyczny

Zakwaski

Do moich rąk trafił zestaw zakwasek do robienia domowego jogurtu.


Zakwaski


Pierwszymi kulturami bakterii były bifivit. J tego produktu zrobimy jogurt idealny dla naszych pociech, z tego względu gdyż zawierają w sobie bifidobakterii lactis (kultur obecnych w mleku kobiety karmiącej). Jogurt ten jest przeznaczony dla dzieci powyżej 6 miesiąca oraz dla dorosłych. Można go urozmaicić na różne sposoby z różnymi dodatkami ( co będzie widoczne w kolejnych postach). Zawiera on również bakterie pałeczek kwasu mlekowego i bakterie kwasu propionowego.

Bifivit

Kolejnymi bakteriami jogurtowymi są VIVO.Zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Domowy jogurt możemy spożywać codziennie. Jest idealnym produktem dla osób starszych jak i dla dzieci powyżej 1 roku życia. Wprowadzając ten jogurt w swoją dietę zapewniamy organizmowi odpowiednią ilość flory bakteryjnej. jak ten może być stosowany również przy antybiotyterapii. Dobrze gasi pragnienie i przywraca energię.

VIVO

Wszystkie bakterii jogurtów są spakowane w wygodne fiolki. 

Kultury bakterii

Sposób przygotowania domowego jogurtu będzie opisane w następnych postach. 

Jogurt-domowy

https://www.facebook.com/Jogurt.Domowy/?fref=ts

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz