Smakusiowy blog wielotematyczny

Racuchy bananowe z mąki sezamowej | Smakusiowy blog wielotematyczny

Racuchy bananowe z mąki sezamowej

Pyszne racuszki z wykorzystaniem mąki sezamowej. Dzięki mące sezamowej nasze racuchy zyskują lekko orzechowy posmak.


Racuchy

Składniki

1 jajko
1 szklanka mąki sezamowej
1 szklanka mąki pszennej
 2 łyżki cukru
szklanka mleka
1 szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
banan
dżem truskawkowy

Wykonanie

Jajko miksujemy z cukrem i mlekiem, dodajemy obydwie mąki, proszek do pieczenia i szczyptę soli i dokładnie miksujemy tak aby nie było grudek, a ciasto miało konsystencje gęstej śmietany, jak będzie za rzadkie dodajemy mąki jak za gęste dodajemy mleka.Obieramy banana i kroimy w  plasterki lub kostkę i dodajemy do ciasta. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy racuchy z dwóch stron rumiane placuszki. Podajemy posypane z cukrem pudrem bądź z łyżeczką dżemu;)

racuchu z mąki sezamowej


SMACZNEGO !!!


Share this:

CONVERSATION

1 komentarze:

  1. Wyglądają pysznie. Musze powiedzieć, że z mąką sezamową nie miałam nigdy do czynienia.

    OdpowiedzUsuń