Makaron z warzywami
Makaron możemy jeść pod różną postacią. Dzisiejsza propozycja dania z wykorzystaniem tego produktu to makaron z warzywami. Idealne danie dla wegetarian.
Składniki
250 g makaronu
1 papryka
3 pieczarki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 mała cukinia
1 łodyżka selera naciowego
ser żółty (wedle uznania)
sól, pieprz
Oliwa do smażenia
Wykonanie
W pierwszej kolejności gotujemy makaron al dente. Cukinie kroimy w ćwiartki, a resztę warzyw w kostkę. Rozgrzewamy patelnie i wlewamy odrobinę oliwy. Następnie podsmażamy cukinię dodajemy resztę pokrojonych warzyw i dusimy pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając. Na końcu doprawiamy do smaku pieprzem, solą i i przyprawą do zup i potraw. Dodajemy na patelnię nasz ugotowany makaron i chwilę razem z warzywami dusimy. Dodajemy troszkę sera żółtego czekamy, aż się roztopi i podajemy gorące.
SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz