Smakusiowy blog wielotematyczny

Śledzie a'la łosoś | Smakusiowy blog wielotematyczny

Śledzie a'la łosoś

Idealna przekąska do napoi wyskokowych;) Jak i również na świąteczny stół.


Składniki 

4 płaty śledziowe
ok. 300 ml czerwonego barszczu
1 cebula
1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu czarnego, 
1 łyżka octu winnego

Wykonanie

Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do słoika i zalać zimnym barszczem ,zamknąć i wstawić na noc do lodówki  
Następnie odcedzić z barszczu , Ułożyć do miseczki, dodać pokrojoną  cebulę, i pieprz.
Popsikać kilka razy olejem i wlać łyżeczkę octu, wymieszać i zostawić na około 12-24 godziny . Wyłożyć na półmisek i udekorować wedle uznania.Przed podaniem również można delikatnie popsikać z wierzchu oliwą.


SMACZNEGO !!!

Share this:

CONVERSATION

3 komentarze:

  1. haha rzeczywiście można pomylić z łososiem! gratuluję pomysłu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łukasz, też mnie ten przepis zadziwił. Jestem przekonana, że patrzę na łososia. Fajowy patent. Będę kombinować :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też będę robiła na wigilię :)

    OdpowiedzUsuń