Smakusiowy blog wielotematyczny

Cukinia z warzywami i kaszą jęczmienną | Smakusiowy blog wielotematyczny

Cukinia z warzywami i kaszą jęczmienną

Dlaczego warto spożywać kasze pęczak? Dlatego, że posiadają najwięcej wartości odżywczych z tego względu gdyż są minimalnie przetworzona. Według danych USDA (Departament rolnictwa stanów zjednoczonych) kasza pęczak w 100g dostarcza nam 354 kcal, 12,5 grama białka, 2,3 grama tłuszczów, 73,5 grama całkowitej sumy węglowodanów, a w nich 17,3 grama błonnika. Taką kasze możemy zakupić w sklepie internetowym Stoisław.



Składniki


1 cukinia
2 szt cebula biała,
1 szt papryka czerwona
3 pomidory
pieprz,sól
przyprawa typu Vegetta

Wykonanie

Gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu Cukinie myjemy kroimy wzdłuż i wydrążamy środek.Cebulkę siekamy w kostkę i szklimy.dodajemy pokrojone pomidory i pokrojoną paprykę przesmażamy wszystko razem aż warzywa zmiękną i przejdą swoimi smakami doprawiamy łączymy całość z ugotowaną kaszą.Do cukinii nakładamy farsz wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na ok 30-40 min.



SMACZNEGO !!!

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz