Smakusiowy blog wielotematyczny

Śledzie pod pierzynką | Smakusiowy blog wielotematyczny

Śledzie pod pierzynką

Nie ma jak to śledzie SEKO z nutką ostrości dzięki papryczce pepperoni. Postanowiłem je wykorzystać na śledzie pod pierzynką.



Składniki

1 paczka filetów śledziowych SEKO z papryczką pepperoni
2 cebule
2 ziemniaki
2 buraki
ser starty
3 jajka
majonez
sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo. Buraki i ziemniaki gotujemy do miękkości. Następnie kroimy w kostkę : cebulę, jajka ugotowane, śledzie. I układamy na przemian najpierw śledzie następnie cebulę, jajka pokrojone w kostkę, starty ser żłółty i majonez, zgniecione ziemniaki i powtarzamy warstwy na samą górę dajemy starte buraki oraz ser żółty.


SMACZNEGO !!!

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz