Smakusiowy blog wielotematyczny

Popcrop i dipy | Smakusiowy blog wielotematyczny

Popcrop i dipy

Troszkę o popcrop. Jak je podawać i jakie dipy można zastosować




Popcrop są to zdrowe przekąski jakimi są piramidki stworzone ze 100% naturalnych składników.

Piramidki popcrop są dostępne w czterech rodzajach:

Zbożowe, które w składzie zawierają ryż, kaszę gryczaną białą, prażoną, pszenicę oraz żyto
Bio, o składzie jak wyżej, z certyfikatem ekologicznym
Bezglutenowe, zawierające ryż brązowy, biały, kaszę gryczaną białą i prażoną oraz kasze jaglaną
Kukurydziane, wytworzone z kukurydzy, ryżu brązowego i białego.Można je kupić w: Netto, Rossmann, Freshmarket, tesco, Alma, Piotr i Paweł

Jest to idealna przekąska na wieczorne seanse filmowe dzięki, którym nie przytyjemy można je podawać z dipami. Ja zaproponuje 4 dipy jakimi są:

Dip czosnkowy

Składniki

Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
sól, pieprz i oregano do smaku

Wykonanie
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Doprawić przyprawami



Dip Salsa

Składniki 

1 cebule
1 papryka czerwona
1 mała papryczka chili
2 ząbki czosnku
1 pomidor
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
cukier,sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy. Dodać cebulę i dusić kilka minut. Wycisnąć czosnek i dodać pokrojone papryczki chili. Chwilę smażyć. Odstawić.W dużym garnku umieścić pokrojone pomidory i papryki. Dodać usmażoną cebulę, ocet oraz cukier. Gotować bez przykrycia przez około 1 godzinę, co jakiś czas mieszając. Sos powinien się zredukować i być gęsty. Jeśli nadal jest za rzadki, gotować kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania doprawić oregano, słodką papryką,solą i pieprzem.Ostudzić i gotowe.Jeśli zostały za duże kawałki można potraktować blenderem.




Dip chrzanowy

Składniki

200 ml jogurtu naturalny 2 % tłuszczu
4 łyżki chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku 
pieprz czarny mielony

Wykonanie


Koperek drobno posiek
ać. Jogurt zmiksować z chrzanem , doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem , przed podaniem schłodzić w lodówce. 



Dip serowy

Składniki

2 opakowania po 100g serków topionych 
jogurt naturalny
sól, pieprz
kurkuma
gałka muszkatołowa
papryka ostra w proszku
chilli w proszku

Wykonanie

Do garnka wlewamy jogurt i od razu wrzucamy do niego serki, najlepiej pokrojone na mniejsze części, żeby szybciej się rozpuściły. Gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia się serków.
Gdy zacznie się gotować, zmniejszamy nieco ogień i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy według uznania gałkę muszkatołową, paprykę ostrą, odrobinę chilli i dla koloru kurkumę. Dokładnie mieszamy, trzymamy na małym ogniu jeszcze ok. 5 minut



SMACZNEGO !!!

POPCROP

https://www.facebook.com/Piramidki-Popcrop-425734364262944/?fref=ts

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz