Smakusiowy blog wielotematyczny

Marynata grilowa do fileta z kurczaka | Smakusiowy blog wielotematyczny

Marynata grilowa do fileta z kurczaka

Nie ma jak to popularne kotlety z fileta kurczaka kto ich nie robił? Są smaczne i delikatne, a dzięki zastosowaniu Tradismak są jeszcze lepsze. Można tak przygotowane kotlety bez panierki usmażyć na grillu.



Składniki

1 pojedyncza pierś z kurczaka
olej
keczup pikantny
musztarda
sól
szczypta pieprzu
szczypta ostrej mielonej papryki
czosnek granulowany
szczypta chili
szczypta kolendry

Wykonanie

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce. Filet z kurczaka potraktować siekaczem do mięsa Tradismak i dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić w niej na 2 - 3 godziny do lodówki. Ja z takiego mięsa zrobiłem kotlety na patelni czyli obtaczane w jajku i bułce tartej i usmażone Pychotka, a można grillować tak zamarynowane mięso niejednemu zasmakuje coś nowego troszkę piernego;)


SMACZNEGO !!!

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz