Jajka z awokadao

Nie ma jak to na świątecznym stole jajka. O to propozycja na jajka z awokado.


Składniki

4 jajka
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 duże awokado
2 łyżki sosu Remulada duńska Folwark
sól, pieprz do smaku

Wykonanie

Jajka gotujemy na twardo. Następnie z awokado wyciągamy pestkę i miąższ rozgniatamy na papkę widelcem. Z jajek wyciągamy żółtka dodajemy do naszego awokado i rozgniatamy ponownie. Następnie dodajemy sos Remulada, posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i wszystko dobrze mieszamy. Kolejnym krokiem jest nadzienie białek naszym farszem i przyozdobienie talerza. Ja białka dałem do skórki po awokado i przystroiłem porem.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger