Babka wielkanocna (majonezowa)

Nietypowe połączenie majonezu do babki. Dzięki temu składnikowi nasza babka jest smaczna i pulchna;)

Konkurs Folwark

Składniki

5 jajek
szklanka cukru
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 cukry waniliowe  
3 łyżki majonezu Folwark

Wykonanie

Jajka utrzeć z cukrem na puch, następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i na wolnych obrotach miksujemy dodajemy 2 cukry do pieczenia oraz majonez Folwark. I delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy ciasto do formy babkowej i pieczemy ok 45 min w temp 180 stopni (do suchego patyczka)



SMACZNEGO !!!


2 komentarze:

  1. Słyszałam o takim przepisie ale nigdy nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger