Żołądki w galarecie

Nie masz pomysłu jak zaskoczyć gości? Zrób żołądki w galarecie nadające się na każdą imprezę


Składniki

żołądki drobiowe
marchew
pietruszka
jajka ugotowane na twardo
groszek konserwowy
por
pieprz
żelatyna

Wykonanie

Żołądki umyć i ugotować razem z przygotowanymi warzywami i doprawić solą i pieprzem . Odlać potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Na spód półmiska wyłożyć trochę groszku. Żołądki układać na półmisku. Dodać pokrojone na twardo jajka, pietruszkę oraz marchewkę z rosołu. Całość zalać gorącym wywarem z żelatyną. Poczekać do wystygnięcia i dać do lodówki do stężenia.


SMACZNEGO !!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger