Śledzie z pietruszką


Śledziki które szybko znikają z talerza. O to i one z natką pietruszki. 

Składniki :

4 płaty śledziowe
2 cebule
świeżo zmielony pieprz czarny
sok z cytryny
2 łyżeczki ketchupu
2 ogórki kiszone


natka pietruszki
olej

Wykonanie:

Śledzie myjemy przedkładamy do miski zalewamy zimną wodą zostawiamy najlepiej na całą noc. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, możemy pokroić też w cieniutkie piórka. Cebulkę zaparzamy w przegotowanej wodzie, następnie przecedzamy przez sito i zalewamy ją olejem. Śledzie kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną cebulkę. Doprawiamy do smaku pieprzem, sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki ketchupem i dodajemy pokrojonego ogórka i dobrze mieszamy . Odstawiamy do lodówki.


SMACZNEGO !!!


1 komentarz:

  1. Wygląda wybornie. Lubię takie przepisy, które zaskakują prostotą, a jednak są niepowtarzalne. Kradnę ! :)
    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger