Ryba po japońsku

Nie ma jak to ryba po japońsku. Kto już próbował?


Składniki

1/2 kg filetów rybnych
2 jaja 
sól, pieprz 
bułka tarta
 5-6 ogórków konserwowych 
2 papryki świeże
1 cebula 
olej kokosowy do smażenia

Zalewa: 

1 szkl. wody 
1 łyżka cukru 
2 łyżki koncentratu 
2 łyżki ketchupu pikantnego 
1/4 szkl. oleju 
2 łyżki octu 
sól, pieprz
liście laurowe 

Wykonanie

Rybę kroimy w kawałki, obtaczamy w rozkłóconych jajkach z solą i pieprzem, następnie w bułce tartej oraz mące i obsmażamy z obydwu stron na oleju.
Papryki, ogórki i cebulkę kroimy w paseczki. Mieszamy ze sobą.
Składniki na zalewę wkładamy do rondelka i zagotowujemy.
W naczyniu układamy warstwę pokrojonych warzyw, na to warstwa ryby i tak naprzemiennie do wykończenia składników. Całość polewamy wystudzoną zalewą i odstawiamy na całą noc do lodówki.


SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger