Pączki bez drożdży

Jeśli ci brakło drożdży. a masz smak na pączki nie ma problemu wystarczy zrobić z tego przepisu bez wykorzystania drożdży, Są równie pyszne jak tradycyjne.



Składniki

400 g mąki pszennej
2 jajka
130 ml mleka
60 g cukru
30 g oleju kokosowego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 l oleju do smażenia

Wykonanie

Mąkę (400 g), jajka, mleko, proszek do pieczenia, rozdrobniony olej kokosowy, cukier, sól zagnieść na jednolite ciasto. Następnie z ciasta formować kulki. Tak przygotowane pączki smażyć partiami na rozgrzanym do 180°C tłuszczu na złoto- brązowy kolor. W trakcie smażenia należy przewrócić je na drugą stronę by były usmażone z obu stron.Usmażone pączusie wyjmować łyżką cedzakową i osączać z tłuszczu na papierowym ręczniku. Najlepiej smakują właśnie takie jeszcze lekko ciepłe.


SMACZNEGO !!!


1 komentarz:

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger