Owocowa rozkosz recenzja batoników i przepis

Owocowa rozkosz recenzja batoników i przepis



Miałem okazje przetestować jako jeden z pierwszych blogerów nowy produkt z firmy Owocowa Rozkosz. 


Cóż to takiego ? Mianowicie mieszanka do przygotowania batoników, 


z początku byłem sceptycznie nastawiony do tej mieszanki, gdyż czytając wykonanie zdziwiłem się, że wystarczy tylko miód i cukier dodać i już gotowa masa do wsadzenia do piekarniki. Dlatego troszkę nie wierzyłem, że wyjdą, ale ku mojemu zdziwieniu, po prostu to rewelacyjny produkt, tym bardziej jeśli brakuje ci czasu na przygotowania czasochłonnych ciast, gdy się szykuję niespodziewana wizyta gości. Drugim produktem jaki dostałem od firmy to dżem cytrynowy, 



który jest smaczny a zarazem orzeźwiający, bardzo smakował mojemu synkowi, który prawie cały sam zjadł do kanapek.

Składniki do batoników

Mieszanka gotowe batony granola 
100 g miodu
100 g cukru

Wykonanie

Podgrzać miód i cukier, aż się wszystko rozpuści


Przełożyć do pozostałych składników w misce i wymieszać


Wyłóż gotową masę do blaszki wyłożonej papierem


Piec 130 stopni przez ok 45 min do zrumienienia
Pokroić na ok 20 batonów


( można mrozić)

Według mnie produkt ten każdy powinien mieć w swojej szafce, ponieważ batoniki są duże lepsze niż te kupne z konserwantami i z pewnością dużo zdrowsze , bo zawierają dużo składników, które bardzo dobrze wpływają na nasz organizm, na myślenie, dodanie energii na dobry początek dnia. Oceń ten produkt na 5 + ponieważ jest szybkie proste wykonanie, a zarazem smaczna przekąska




DANE KONTAKTOWE 

Biuro w Warszawie 


SCANDIC FOOD Sp. z o.o. 
ul. Filtrowa 53 
02-057 Warszawa 
tel. +48 22 825 54 44 
fax +48 22 825 41 92 
office@scandic-food.pl 





Wino z wiśni

Wino z wiśni



Składniki

8 kg wiśni
4 kg cukru
4,2 l wody
drożdże winiarskie ( przygotować wg. podanego przepisu )


Wykonanie

Wiśnie umyć i wydrylować. Trzeba uzyskać sok z wiśni w tym mi pomogło dziecko;)


. Zawartość miski wlać do baniaka i wlać przestudzonym roztwór cukrowy w ilości zgodnej z przepisem i dodać drożdże oraz rodzynki. Zatkać baniak korkiem i rurką fermentacyjną


W taki sposób przygotowane wino pozostawiamy na okres 6-9 tygodni.
Po tym czasie zlewamy wino do mniejszego gąsiora zatykając go ponownie korkiem z rurką i odstawiając na kilka miesięcy.
Wino bardzo dobre, dobrze się klaruje.




Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński
ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław
(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger