Sernik Oreo

Sernik Oreo


Składniki:

Spód:
150 g ciasteczek (bez masy)
50 g masła (roztopionego)

Masa serowa:
800 g zmielonego twarogu np. z wiaderka
3 jajka
160 g cukru
40 g mąki ziemniaczanej (2 łyżki)
1 łyżka cukru waniliowego

Wykonanie

Spód: Ciasteczka pokrusz na drobne kawałki, następnie rozdrobnij.


 Masło umieść w rondelku, podgrzewaj na średnim ogniu, aż się roztopi, dodaj do rozdrobnionych ciastek i dokładnie wymieszaj. 

Formę wyłóż papierem do pieczenia, przesyp masę z ciastek i dokładnie ugnieć łyżką. 


Ciasto podpiecz przez 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C (polecam położyć kawałek folii aluminiowej pod foremkę, aby zabezpieczyć kuchenkę przed ewentualnym zabrudzeniem). Blaszkę ze spodem wyjmij z piekarnika i przestudź.
Masa serowa: Twaróg przełóż do miski, dodaj cukier wymieszany z cukrem waniliowym i zmiksuj.


 Zmniejsz obroty miksera, dodaj mąkę i ponownie wymieszaj masę. Na końcu cały czas miksując dodawaj po jednym jajku (miksuj tylko do połączenia składników) i dodaj dwie miarki olejku toffi


Gdy masa będzie gładka i jednolita, przelej ją na spód podpieczonego i wystudzonego ciasta.


 Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez około 75 minut, aż masa stężeje. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i wystudź. Przed wyjęciem z blaszki i ozdobieniem sernika, należy go schłodzić w lodówce (wstaw do lodówki na całą noc, albo dłużej).


Post powstał dzięki firmie



Ryba India

Ryba India

Składniki

1 kg fileta z ryby


Pieprz
jajko 
bułka tarta



Wykonanie

Rybę płuczemy i kroimy na mniejsze porcję


Posypujemy przyprawa fish curry masala


Obtaczamy w jajku roztrzepanym z pieprzem i solą a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym


Z obu stron na złocisty kolor podajemy z ziemniakami


Post powstał dzięki firmom


Adres:
Indian Bazaar
Odbior osobisty
INDIA TRADE
Filia: ul. Poniatowskiego 14A
05-090 Raszyn
Nip : 534-239-81-61


Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger