Pieczeń rzymska z szynkowaru

Pieczeń rzymska z szynkowaru




Składniki

1 kg mielonej łopatki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
ok pół szklanki bułki tartej
ser żółty
1 jajko
Przyprawa Kebabczeta - 2 łyżeczki


2 łyżki kaszy manny
sól
pieprz

Wykonanie

Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy (najlepiej ręką). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, surowe jajko, kaszę i bułkę tartą.


 Wszystko bardzo dokładnie wyrabiamy rękoma. Połowę masy przekładamy do szynkowaru i układamy na niej pare plasterków sera żółtego.


 Przykrywamy pozostałym mięsem i gotujemy w szynkowarze,


do osiągnięcia temp 71 stopni. Pieczeń kroimy dopiero gdy całkiem przestygnie, a najlepiej po nocy spędzonej w lodówce.



Post powstal dzieki firmie


Infolinia jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00

tel. 32 415 21 36
tel. 32 415 29 56
* koszt połączenia z infolinią jest zgodny z cennikiem operatora lokalnego



Osobisty odbiór towarów oraz składanie reklamacji jest możliwe pod adresem:
(od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00)

Centrum Kultury Smaku „Sekwens” sp. z o.o.
ul. Mariańska 11
47-400 Racibórz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger