Sledzie w ciescie nalesnikowym

Sledzie w ciescie nalesnikowym

Składniki 

0,3 litr mleka 


200g maki 
1jajko
2 łyżki olej
Matjasy seko


Pietruszka,koperek

Wykonanie

Jajko miksujemy z odrobiną mleka, 


dodajemy stopniowo mąkę resztę mleka i szklankę piwa oraz olej. 


Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. 


Śledzie przed usmażenie wymaczamy. obtaczamy w cieście naleśnikowym 


i smażymy na rozgrzanym oleju. I posypujemy drobno posiekaną pietruszką z koperkiem



SMACZNEGO !!!

Post powstał dzięki firmie


SEKO S.A. 

ul. Zakładowa 3,  89-620 Chojnice
tel:  +48  52 510-81-40 
fax: +48  52 39-67-351 

seko@sekosa.pl

www.sekosa.pl


oraz


Kontakt:


Tel: 502 770 502
Tel: 514 993 857







Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger