Krokiety gyros

Krokiety gyros

Składniki na naleśniki


0,75l litr mleka 




1jajko

składniki na farsz 

mięso mielone
cebula
przyprawa gyros
przecier pomidorowy


jogurt naturalny
czosnek,



bułka tarta obtoczenia
cukier do smaku

Wykonanie

Jajko miksujemy z odrobiną mleka, 


dodajemy stopniowo mąkę resztę mleka i szklankę piwa oraz olej. 


Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. 


Smażymy naleśniki.


 Troszkę ciasta  na obtaczanie krokietów.Przygotowujemy farsz na patelnie wlewamy olej podsmażamy mięso z cebulą 


dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawę gyros.


 Jogurt mieszamy z solą zgniecionym czosnkiem oraz odrobiną cukru.Na usmażone naleśniki dajemy 2 łyżki farszu oraz 2 łyżki sosu jogurtowego i zawijamy. 


obtaczamy w pozostawionym cieście i w bułce tartej


 i smażymy na oleju,


a tak wyglądają gotowe krokiety



Post postał dzięki firmie




Kontakt:


Tel: 502 770 502
Tel: 514 993 857


oraz







oraz


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
  • Biuro: +48 15 8798322
  • Krzysiek: +48 661 192 890
  • Beata: +48 609 890 499

e-mail:
  • klospol@interia.pl
Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger