Piwne bułeczki

Piwne bułeczki



Składniki 

73 dag mąki pszennej chlebowej


pół szklanki (125 ml) ciepłej wody 


50 g roztopionego masła
1,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

Na wierzch:

jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka - do posmarowania
sezam


Wykonanie

Drożdże suche wymieszać z mąką, solą i cukrem, Dodać piwo 


(powinno być w temperaturze pokojowej) 


 roztopione masło i sól i wodę. Wyrobić ręcznie. Ciasto powinno być elastyczne, ale miękkie. Odstawić do podwojenia objętości, na około 1 godzinę.


Po tym czasie formować w dłoni niewielkie kulki, układać na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia), przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut w ciepłym miejscu do napuszenia.


 Po napuszeniu posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, obsypać makiem i sezamem.


Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC, do zezłocenia. Studzić na kratce.


Post powstał dzięki firmom



Kontakt:

Tel: 502 770 502
Tel: 514 993 857


Zapraszam czekają wielkie promocje




Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)



Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
  • Biuro: +48 15 8798322
  • Krzysiek: +48 661 192 890
  • Beata: +48 609 890 499

e-mail:
  • klospol@interia.pl


Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger