Współpraca tupperware i recenzja produktów

Współpraca tupperware i recenzja produktów


W ramach współpracy z firmą Tupperware otrzymałem dwie rzeczy, którymi są
obieraczka pionowa (koszt 39,90 zł)  i tłuczek do ziemniaków (koszt 32,90 zł)

Obieraczka pionowa

Bardzo praktyczka obieraczka z tego względu gdyż obierzemy każdy owoc czy warzywo niezależnie od kształtu czy okrągłe czy podłużne.Produkt posiada ostre noże co zapewnia komfort obierania bez żadnego wysiłku. Obieraczka jest zaopatrzona w małe oczko na końcu rękojeści, dzięki czemu możemy bez problemu usunąć drobne zanieczyszczenia np. oczka w ziemniakach. Obieraczka wykonana jest z mocnego tworzywa. Koszt takiej obieraczki to 39,90 zł.Wygląd i funkcjonalność produktu i jego wykonanie oceniam na 5+. Jakby miał wybierać między tanimi z targu , które po paru użyciach się tępią czy też pękają to wole kupić jedną a porządną obieraczkę, która starczy naprawdę na długo jaką jest OBIERACZKA TUPPERWARE. 


Ziemniaczany tłuczek

Bardzo praktyczny w przeciwieństwie do tradycyjnych ciężkich tłuczków do ziemniaków ten jest dużo lżejszy wykonany z mocnego czarnego tworzywa. można go powiesić na haczyku co ułatwi jego szukanie po szafkach i zawsze będzie pod ręką. Jego zastosowanie jest wielorakie ponieważ można również używać go do ubijania owoców i warzyw np. do truskawek (żeby je zgnieść)w śmietanie jak i do sosów czy też musów. Został wykonany z materiału do którego nie przywierają się produkty Więc jest bardzo prosty w umyciu.Koszt takiego tłuczka to 32,90zł. Poleciłbym go każdemu komu stare ciężkie tłuczki się znudziły , szczególności te późniejsze ich mycie co zawsze było w nich uciążliwe, Zupełności dobre są również dla każdej babcinej gospodyni co się męczy z tradycyjnym tłuczkiem, bo tym bez problemu dadzą sobie radę. Jego wygląd,kształt, funkcjonalność i wykonanie oceniam również na 5.


Troszkę o samej firmie 



Tupperware na świecie od ponad 60 lat wychodzi naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów. Nasze produkty łączą w sobie najwyższą jakość, trwałość, nowoczesny design oraz wysoką funkcjonalność w codziennym użytkowaniu. 
Przekonaj się jak skutecznie produkty Tupperware mogą Tobie towarzyszyć w każdym momencie dnia. Z nimi przygotujesz i podasz zdrowe posiłki dla najbliższych, wygodnie zabierzesz lunch do pracy, upieczesz słodkie smakołyki dla swoich pociech, a po męczącym dniu z łatwością odgrzejesz przechowane w lodówce zapasy, ciesząc się ich doskonałym smakiem. 

Post powstał dzięki firmie




Tupperware Polska Sp. z o.o.
ul. Postępu 17B, 02-676 Warszawa
Telefon: (48) 22 101 28 00
Fax: (48) 22 101 28 29



Ciasto orzechowy budyniowiec

Ciasto orzechowy budyniowiec



Składniki na biszkopt

4 jajka
100g mąki pszennej 
100g mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
6 łyżek wody
200g cukru 




Składniki na Krem budyniowy

2 budynie waniliowe (bez cukru) 
1 cukier waniliowy 
¾ szklanki cukru 
750ml mleka 3,2% 
2 żółtka 
250g miękkiego masła

Dodatkowo: 


Wykonanie

Żółtka oddzielić białek. Białka ubić na sztywną pianę


W drugiej misce żółtka utrzeć na puszystą masę


Do utartych żółtek dodać stopniowo mąki proszek do pieczenia oraz 4 łyżki masła orzechowego Myprotein, wodę, olej i na najniższych obrotach miksować Dodać stopniowo ubite białka. 


Nagrzać piekarnik do 100 stopni. I wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Ciasto wsadzić do piekarnika i temperaturę zwiększyć do 180 stopni. Piec ok 20-25 min do suchego patyczka. ciasto po upieczeniu wyjąć z piekarnika.

W ¾ szklanki mleka rozrabiamy budynie i żółtka, resztę mleka zagotowujemy, gdy zewrze wsypujemy cukier i cukier waniliowy.


Mieszamy przez chwilę, by cukier się rozpuścił, a następnie dodajemy rozmieszaną zawiesinę budyniową i cały czas mieszamy,


do chwili gdy się zagotuje. Ugotowany budyń studzimy.
Gdy budyń będzie zimny, ucieramy masło, po czym dodajemy do niego kolejno po łyżce budyniu i dalej ucieramy.


Całość ucieramy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. 
Wystudzony biszkopt delikatnie odrywamy od papieru, przekrawamy poziomo na pół, tak by powstały nam dwa jednakowe biszkopty. Następnie na pierwszy biszkopt wylewamy ¾ kremu budyniowego,


po czym przykrywamy go drugim biszkoptem


i smarujemy resztą kremu. 
Pustą patelnie nagrzewamy, by była gorąca, po czym wsypujemy na nią kokos,


który stale mieszając podsmażamy. Złoty kokos przesypujemy na talerz i pozostawiamy by wystygł (pozostawiony na patelni się nam przypali).


Zimnym kokosem posypujemy wierzch ciasta i pozostawiamy je na kilka godzin, by wystygło.



Post powstał dzięki firmie




SMAK-COM Jan Skworc


ul. Jagiełły 13c/65


41-106 Siemianowice Śl.


TELEFON: 695923403











oraz


 



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger