Ciasto orzechowa proteina

Ciasto orzechowa proteina

Składniki


Biszkopt makowy

2 jajka


50g mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
3 łyżek wody
100g cukru 




Biszkopt orzechowy

2 jajka


50g mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
3 łyżek wody
100g cukru 




Budyń

1 litr mleka
kostka masła 
4 żółtka
pół szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki krupczatki


Dodatkowo



masa kajmakowa

Wykonanie

biszkopt makowy

Żółtka oddzielić białek. Białka ubić na sztywną pianę


W drugiej misce żółtka utrzeć na puszystą masę


Do utartych żółtek dodać stopniowo mąki proszek do pieczenia oraz mak, wodę, olej  i na najniższych obrotach miksować Dodać stopniowo ubite białka. 



Nagrzać piekarnik do 100 stopni. I wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Ciasto wsadzić do piekarnika i temperaturę zwiększyć do 180 stopni. Piec ok 20-25 min do suchego patyczka. ciasto po upieczeniu wyjąć z piekarnika.




biszkopt orzechowy

Żółtka oddzielić białek. Białka ubić na sztywną pianę


W drugiej misce żółtka utrzeć na puszystą masę


Do utartych żółtek dodać stopniowo mąki proszek do pieczenia oraz 2 łyżki masła orzechowego Myprotein, wodę, olej  i na najniższych obrotach miksować Dodać stopniowo ubite białka. 



Nagrzać piekarnik do 100 stopni. I wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Ciasto wsadzić do piekarnika i temperaturę zwiększyć do 180 stopni. Piec ok 20-25 min do suchego patyczka. ciasto po upieczeniu wyjąć z piekarnika.


Budyń

1 litr mleka gotujemy z kostką masła i z 10 kroplami aromatu Toffi MYPROTEIN


Międzyczasie ucieramy żółtka z cukrem pudrem


Dodajemy mąkę krupczatkę ucieramy dalej. i wlewamy powoli do naszej masy mleko z masłem


Tak przygotowany budyń gotujemy aż zgęstnieje co chwile mieszając żeby się nie przypalił


Słonecznik uprażyć na patelni


Na spód dajemy biszkopt makowy smarujemy masą kajmakową i posypujemy uprażonym słonecznikiem


Wylewamy na słonecznik budyń i przykrywamy biszkoptem orzechowym




Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
  • Biuro: +48 15 8798322
  • Krzysiek: +48 661 192 890
  • Beata: +48 609 890 499

e-mail:
  • klospol@interia.pl

oraz






oraz

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951

oraz


 



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)








Olejki smakowe MYPROTEIN

Olejki smakowe MYPROTEIN


Dziś postanowiłem opisać olejki jakie dostałem z firmy MYPROTEIN. Są to olejki smakowe, które można wykorzystać miedzy innymi do deserów napoi ciast mleka jak i do odżywek bezsmakowych, które znajdują się na stronie www.myprotein.pl. Ja wybrałem smak białej czekolady


i smaku Toffi


Reszte smaków można zamówić na stronie internetowej

Najlepsze jest to, że Aromaty te nie zawierają kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu!

 Łatwa w użyciu pipeta powoduje, że dodawanie aromatu do Twoich suplementów jest proste i szybkie; po prostu dodajesz tyle kropli aromatu, ile Ci potrzeba do osiągnięcia pożądanego efektu.

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger