Herbata Bora-Bora Skworc

Herbata Bora-Bora Skworc


Dzisiaj na początek dnia zrobiłem herbatkę Bora-Bora. Aromat unosił się na całe mieszkanie.Wspaniale smakuje i bardzo dużo ma wartości zdrowotnych ze względu a urozmaicony skład owoców



Skład tej herbaty jest następujący


· hibiskus,
· rodzynki,
· jabłka,
· owoce czarnego bzu,
· papaja,
· czarna porzeczka,
· malina,
· truskawka,
· kwiaty słonecznika,
· kwiaty bławatka,
· aromat.

Sposób przyrządzania:

zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć 5 do 7 minut.


Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403

Współpraca z Instytutem Włókien Naturalnych I Roślin Zielarskich

Współpraca z Instytutem Włókien Naturalnych I Roślin Zielarskich


W ramach współpracy z firmą Instyt Włókien Naturalnych I Roślin Zielarskich otrzymałem super paczkę .


W  paczce znajdowało się 


Jest przeznaczony do pielęgnacji twarzy i całego ciała. Łagodzi podrażnienia oraz uelastycznia skórę zachowując optymalną ochronę skóry przed wysuszeniem o każdej porze roku. Ma odpowiednią formę podania i konsystencję. Posiada ładny kolor i przyjemny zapach o właściwej intensywność.


Cena całego kremu 16zł za 50ml


Jest przeznaczony do pielęgnacji twarzy i całego ciała. Łagodzi podrażnienia oraz doskonale uelastycznia skórę, zachowując optymalną ochronę skóry przed wysuszeniem o każdej porze roku.


Cena całego kremu 16zł za 50ml


To postać siemienia lnu o wysokiej zawartosci łagodzących i lekkostrawnych substancji śluowych, wartościowego białka, błonnika, lignanów, związków mineralnych. Produkowana ze specjalnie selekcjonowanych odmian o znakomitym smaku i właściwościach osłaniających śluzu. Zmielona forma nasion, znacznie upraszcza przygotowanie kleiku lnianego, ułatwia rozpuszczalność substancji odżywczych, a także umożliwia stosowanie dodatków smakowych. Szczególnie zalecany jest dodatek mleka, które idealnie uzupełnia kompozycję aminokwasów.

\\

Cena 3,24 zł


 Źródło białka
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego


Cena 4,25 zł


Stanowi idealne uzupełniające się połączenie dwóch wartościowych odżywczo składników: odtłuszczonych nasion lnu i płatków owsianych. Kaszka Lniano-Owsiana jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego zawartego w nasionach lnu oraz płatkach owsianych. Błonnik w obu składnikach kaszki występuje zarówno w postaci nierozpuszczalej, jak i rozpuszczalnej. Postać rozpuszczalna lnianego i owsianego błonnika podczas przygotowywania posiłków łatwo pęcznieje pod wpływem płynów i tworzy delikatny żel. Kaszka Lniano-Owsiana jest także źródłem białka.


Cena 6,50 zł




Stanowi idealne uzupełniające się połączenie dwóch polnych produktów spożywczych wytwarzanych z siemienia lnu i ziaren owsa. Jest wytwarzana z odmian lnu o intensywnym wybarwieniu łuski i bogatej kompozycji składników. W procesie technologicznym sie stosuje się odsiewania i usuwania okrywy nasienia lnu, stąd kaszka jest ciemniejsza i zachowuje pełne bogactwo simienia z którego powstaje. Kaszka Lniano-Owsiana z brązowego lnu zawiera żelujący błonnik lnu, cenne w dietetyce śluzowate polisacharydy owsa, wartościowe białko, fitohormony, antyoksydanty, nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3, mikro- i makroelementy bogate w związki wapnia i magnezu. Lniany i owsiany błonnik, w czasie przygotowania potraw, łatwo pęcznieje tworząc delikatny żel. Odżywcza Kaszka Lniano-Owsiana z brązowego lnu jest łatwo strawna i zapewnia łatwiejszy poślizg treści pokarmowej. Wysoka zawartość błonnika korzystnie wpływa na procesy trawienne i usuwanie składników szkodliwych z organizmu.

cena 6,50


Jest olejem tłoczonym na zimno ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu. Ze względu na wysoką, ponad 55% zawartość kwasu alfa-linolenowego, stanowi najbogatsze, znane roślinne źródło tego kwasu należącego do rodziny Omega-3. W większości spożywanych olejów roślinnych zawartość kwasów Omega-3 wynosi do 10 %.




cena 12,50 zł


To gatunek oleju lnianego produkowany z odmian lnu wyselekcjonowanych pod kątem przydatności do produkcji oleju jadalnego. W porównaniu do tradycyjnego oleju lnianego, Olej Lniany Niskolinolenowy LINOLIA® zawiera mniej kwasów tłuszczowych Omega-3, natomiast ma wydłużony okres trwałości i zmniejszoną podatność na utlenianie.


Cena 13,90 zł

Co nie co o firmie 

Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich jest interdyscyplinarną jednostką badawczą o znaczeniu międzynarodowym, zajmującą się kompleksowymi badaniami nad pozyskiwaniem i przerobem naturalnych surowców włóknistych oraz zielarskich.

Instytut realizuje szereg krajowych i międzynarodowych projektów badawczych; prowadzi wielokierunkową współpracę z licznymi jednostkami naukowymi na świecie; działa na potrzeby rolnictwa, ochrony środowiska, budownictwa, transportu, przemysłu spożywczego, farmacji oraz medycyny...

Post powstał dzięki firmie


Siedziba główna:
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
 
ul. Wojska Polskiego 71b, 60-630 Poznań, Polska

Tel. Centrala: (+48 61) 84 55 800
Tel. Sekretariat: (+48 61) 84 55 865
Faks: (+48 61) 841 78 30

e-mail: sekretariat@iwnirz.pl





Bułki szafranowe na słodko

Bułki szafranowe na słodko


Składniki



3 łyżki wrzącej wody


25 g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
szzypta soli




300 ml letniego mleka
40g masła 

Wykonanie

Szafran pokruszyć, zalać wrzątkiem i dobrze wymieszać. Odstawić na 20-30 minut.

Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Po środku zrobić wgłębienie, pokruszyć drożdże, wsypać cukier i wlać połowę mleka. Odstawić na 15 minut.


Do zaczynu dodać resztę mleka i szafran i  owoce wyrobić gładkie ciasto . Odstawić na 5-10 minut.



Ciasto raz jeszcze szybko zagnieść, podzielić na 12 części. Z każdej uformować wałeczek o długości 10 cm. Układać bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każdą naciąć ostrym nożem. Odstawić na 40-60 minut do wyrośnięcia - bułeczki powinny podwoić objętość. posmarować rozpuszczonym masłem.


Piec w 220 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić na kratce. 



Smacznego!

Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
  • Biuro: +48 15 8798322
  • Krzysiek: +48 661 192 890
  • Beata: +48 609 890 499

e-mail:
klospol@interia.pl

oraz


Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger