Sałatka rybna na chleb

Sałatka rybna na chleb



Składniki

2 jajka
1 cebula
2 ogórki kiszone
sól, pieprz
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki masła

Wykonanie

Rybki wyjmujemy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. 



Jajka ugotowane na twardo, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki



 łączymy ze sobą,dodajemy zalewę z ryb oraz musztardę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 



Schładzamy w lodówce i podajemy z pieczywem.





Post powstał dzięki firmie




KONTAKT


GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22
84-200 Wejherowo
NIP: 588-20-01-859 Sad Rejonowy Gdańsk – Północ w Gdańsku VIII Wydział Gospodarczy
Krajowego Rejestru Sadowego
NR KRS: 0000205630
K. zakładowy.: 80.564.850 PLN
K. wpłacony: 80.564.850 PLN


tel.: 58 677 58 20 e-mail: biuro@graal.pl
fax: 58 677 28 43 


Zapiekanki z bułkami własnej roboty

Zapiekanki z bułkami własnej roboty

Składniki

Przygotowanie bułek

Zaczyn

200g zakwasu żytniego, dokarmionego 12h wcześniej
200g wody
200g mąki żytniej, jasnej
8g świeżych drożdży

Ciasto właściwe



1 łyżeczka soli


ok. 200g wody
słonecznik do posypania bułek



Wykonanie

Wieczór przed pieczeniem

Łączymy składniki na zaczyn , przykrywamy i odstawiamy na ok. 8 godzin


W dniu pieczenia

Do zaczynu dodajemy składniki ciasta właściwego, 


dokładnie wyrabiamy, przez 3-4 minuty. 


Przykrywamy i odstawiamy, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Następnie składamy je i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia, powinno zająć to ok. 1 godziny.
Gdy ciasto wyrośnie wyrabiamy je i dzielimy na równe części . Każdy zawijamy w kulkę i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem w równych odstępach. Każdą kulkę spłaszczamy i odstawiamy bułeczki do wyrośnięcia.


Piekarnik nagrzewamy do 190ºC. gdy bułki wyrosną, przynajmniej podwoją swoją objętość smarujemy je jajkiem i posypujemy ziarnami słonecznika. Wstawiamy bułki do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Żeby skórka była chrupiąca, na spód piekarnika możemy wlać 0,5 szklanki wody. Po upieczeniu bułki studzimy na kratce. 



Przygotowanie zapiekanek

Składniki

0,5 kg pieczarek
ser z żurawiną Koryciński Czesławy Zarzeckiej


2 cebule

Wykonanie

Pieczarki i cebulę trzemy na tarce i smażymy na patelni. Bułki kroimy na pół i na każdą połówkę nakładamy przesmażone pieczarki z cebulą oraz ser.


I zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. Można podawać z Ketchupem.



Smacznego !!!!

Post powstał dzięki firmie:


Kontakt

Siedziba firmy:
P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech Gil
ul. Klasztorna 7
37-418 Krzeszów


Telefon:
  • Biuro: +48 15 8798322
  • Krzysiek: +48 661 192 890
  • Beata: +48 609 890 499

e-mail:
klospol@interia.pl

oraz



Czesława Zarzecka
Mielniki 19
16-140 Korycin

Zamówienia oraz wszelkie pytania
należy kierować na numer kontaktowy producenta:

tel.: 504 050 306
bądź na adres e-mail: zanetazarzecka@gmail.com


 



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger