Rajskie wino ryżowe

Rajskie wino ryżowe



Składniki







1kg cukru
Przegotowana woda do uzupełnienia baniaka


Wykonanie

Przygotowujemy baniak 5 l i lejek


Przez lejek wsypujemy 0,5 kg ryżu


Wsypujemy ok. 100 g rodzynek


Dodajemy ok. 1 kopiastej łyżki imbiru kandyzowanego


Dodajemy ok. 1 Łyżki kurkumy


Dodajemy syrop cukrowy (cukier rozpuszczony w wodzie i ostudzony)


Uzupełniamy wodą w temp pokojowej, żeby uzupełnić do 2/3 baniaka 


i odstawiamy zatkane korkiem i rurką w ciepłe miejsce na ok. 2 tygodnie i wykonujemy pierwsze zlewanie i degustacje jak za mało cukru to doprawiamy syropem z cukrem i odstawiamy na min 3 miesiące

Post powstał dzięki uprzejmości firmy www.ale-raj.pl 

BONUS! Do każdej przesyłki dołączamy miły gratis z naszej oferty do wypróbowania

Kupując za minimum 150zł otrzymujesz dostawę GRATIS!
Dotyczy najtańszego rodzaju przesyłki.

  



Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński


ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)




Kotlety rzymskie w panierce ziarenkowej

Kotlety rzymskie w panierce ziarenkowej


Składniki





Ziarenka migdałowy


olej do smażenia

Wykonanie

W pierwszej kolejności przystępujemy do zmiksowania ziarenek migdałowy przylądek. 


Następnie przygotowujemy jajko dajemy 1 łyżkę stołową proszku na 40 ml wody i dobrze mieszamy.



Następnie plastry sera o grubości ok. 1 cm


obtaczamy w jajku


i zmiksowanych ziarenkach


Smażymy z obu stron na złoty kolor


Smakuje idealnie jako przekąska lub na obiad jako dodatek do ziemniaków.



Post powstał dzięki firmom:


Kontakt

Naturalna Spiżarnia


Telefon kontaktowy: 660-703-834 (kontakt w godzinach 10-18)
Godziny pracy:
1. Sklep internetowy 24h na dobę.
2. Odbiór osobisty po uzgodnieniu we Wrocławiu. Zawsze prosimy o wcześniejsze umówienie aby przygotować paczkę.
Zapraszamy również do skorzystania z formularza kontaktowego lub wysłanie e-maila.



Czesława Zarzecka
Mielniki 19
16-140 Korycin

Zamówienia oraz wszelkie pytania
należy kierować na numer kontaktowy producenta:

tel.: 504 050 306
bądź na adres e-mail: zanetazarzecka@gmail.com




F.H. Ananda
ul Jagiellońska 10 97-300 Piotrków Trybunalski

Tel: 48 733 926 555

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger