Dalsza współpraca Młyn-Kopytowa

Dalsza współpraca Młyn-Kopytowa



W ramach dalszej współpracy z Młynem Kopytowa otrzymałem następująco paczkę


Tak jak widać na zdjęciu wysłali mi różnorakie mąki od pszennych żytnie orkiszowe, graham. Bardzo jestem zadowolony z przesyłki i z wspólnej współpracy wkrótce będą dodawane przepisy z wykorzystaniem tych mąk. 

Post powstał dzięki firmie:

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "UNIW-MŁYN" 
Wojciech Kurcoń 
Kopytowa 47 
38-459 Kopytowa 

Godziny otwarcia:
Pn-Pt: 8:00-16:00
So: 8:00-13:00

Tel. 13-431-41-47 
Email: mlynkopytowa@gmail.com
NIP: 684-141-05-67 
REGON: 180034479

ING: 60 1050 1458 1000 0092 0422 4951


Herbata nektar bogów

Herbata nektar bogów


Dziś postanowiłem wypróbować herbaty nektar bogów ze skworca, ku mojemu zdziwieniu herbata spełniła moje wszystkie oczekiwania smakowe.


składzie tej herbaty wchodzą:

herbata biała Shou Mei (Długowieczne Brwi),
herbata biała Pai Mu Tan (Biała Piwonia)
herbata biała Snow Buds (Białe Paczki)
herbata zielona China Bancha
kawałki czekolady,
plasterki truskawek,
żółte pączki róży,
płatki kwiatków lawendy, ostu i nagietka
aromat


Właściwości tej herbaty:

- bogactwo witaminy C
- pobudza koncentrację oraz pobudza
- redukuje napięcie oraz stres
- właściwości antyoksydacyjne i antymutogenne

Przygotowanie

Wodą o temperaturze 75- 90°C. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90°C, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75°C. Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - /11-13 gramów na 1 l wody).

Bo zaparzeniu bardzo fajny efekt wizualny:


Cena za ten produkt jest w sam raz bo za 50 gr herbaty koszt 7,95 zł

Tak przygotowane wino trzymamy w baniaku zatkanym korkiem i rurką minimum 3 miesiące.


Post powstał dzięki współpracy z firmą 


SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403








Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger