Smakusiowy blog wielotematyczny

Krokiety z miesem i kapustą | Smakusiowy blog wielotematyczny

Krokiety z miesem i kapustą

Krokiet z mięsem i kapustą. Podane na talerzu Amicus

Podane na talerzu Amicus



Składniki na naleśniki

1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki woda gazowana
1 jajko
2 szklanki mąka 
1 łyżka oleju

Składniki na farsz

0,5 kg łopatki
2 marchewki
2 pietruszki korzeń
pół selera
nać pietruszki
1 cebula
pół słoika kapusty kwaszonej
biała część pora
vegeta sól, pieprz dziadunia do smaku

Wykonanie

Naleśniki wykonujemy według przepisu z mojego bloga http://www.blogpychotka.pl/2015/12/nalesniki-z-musem.html.
Przystępujemy do wykonania farszu. W pierwszej kolejności gotujemy mięso i warzywa (bez pora) doprawiając vegetą ( wywar możemy wykorzystać do zupy) Gdy mięso i warzywa będą miękkie 



możemy zacząć go mielić lub można potraktować blenderem z nakładką miseczki z nożami;) ja wybrałem ten drugi sposób i zmiksowałem mięso oraz wszystkie warzywa z wywaru. Jeśli jest za suche można wlać troszkę wywaru. 



Następnie kroimy drobno nać pietruszki i białą część pora i dodajemy do zmiksowanej masy, 



następnym krokiem jest posiekanie kapusty kiszonej 



i dodanie jej do mięsa doprawiamy solą i pieprzem, wszystko razem dobrze wymieszać. 



Po usmażeniu naleśników smarujemy je naszą masą i zawijamy. Następnie podsmażamy na patelni. 






SMACZNEGO !!!














Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz