Smakusiowy blog wielotematyczny

Fasolka adzuki po bretońsku | Smakusiowy blog wielotematyczny

Fasolka adzuki po bretońsku

Czy kto już robił fasolkę adzuki po bretońsku jest dużo lepsza i smaczniejsza

Składniki

1 kiełbasa podwawelska
skrajki szynek
200 g boczek wędzony
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
pieprz, sól i majeranek do smaku

Wykonanie

W pierwszej kolejności moczymy całą noc fasolkę w zimnej wodzie. Następnego dnia gotujemy fasolkę do miękkości. 



Na patelni podsmażamy pokrojone na mniejsze kawałki : kiełbasę, skrajki szynek i boczek, 



gdy sie przyrumienią dodajemy pokrojoną cebulę i posiekany czosnek i chwilkę zostawiamy na gazie. Jak już fasolka zrobi się miękka dodajemy całą zawartość patelni do niej. Chwilę gotujemy następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dobrze mieszamy. I znów chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy do smaku sól, pieprz i majeranku można dodać więcej trochę wtedy ma lepszy smak.Jeśli nasza fasolka jest za rzadka można zagęścić mąką.



Smacznego !!!


Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz