Filety po galicyjsku

Filety po galicyjski to po prostu piersi z kurczaka w panierce ze snacków galicyjskich serowo ziołowych pyszne smaczne kotlety posmakiem sera

Podajemy z ziemniaczkami


Składniki

filet z kurczaka
jajko
sól, pieprz

Wykonanie

Potrzebujemy tylko rozkruszone snacki galicyjskie ja użyłem blendera żeby je rozdrobnić, jajko, sól pieprz i filet z kurczaka.

Potrzebne składniki

Filety kroimy na mniejsze kotlety nie tłuczemy ich bo wtedy robią się suche, przyprawiamy je solą i pieprzem.Obtaczamy je najpierw roztrzepanym jajku następnie w rozkruszonych snackach

Przygotowane do smażenia

I smażymy na złocisty kolor z obu stron najlepiej na Ramie do smażenia w butelce, bo wcale nie pryska i się równomiernie smaży.
Podajemy do obiadu z ziemniaczkami .

Gotowy obiadek

SMACZNEGO !!

Współpraca


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger