Smakusiowy blog wielotematyczny

Śląska rolada | Smakusiowy blog wielotematyczny

Śląska rolada


Poczuj się jak na śląsku i zrób sobie roladę pyszna. 





Składniki

4 Plastry mięsa wołowego ( można zastąpić karczkiem tak ja to zrobiłem)
3 ogórki kiszone
1 cebula
boczek wędzony
kiełbasa 
Musztarda

Wykonanie

Ogórki, cebule, kiełbasę i boczek kroimy w kosteczkę. 


następnie rozklepujemy nasze mięso posypujemy solą i pieprzem i na każdy rozklepany kawałek mięsa kładziemy po kolei cebule kiełbasę ogórki i boczek


Zawijamy mięso z farszem i owijamy białą nicią żeby się nie rozpadło w trakcie smażenia.


Tak przygotowane rolady smażymy na patelni z rozpuszczoną margaryną do miękkości


Smacznego!!!





Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz