Smakusiowy blog wielotematyczny

Skrzydełka w zalewie octowej | Smakusiowy blog wielotematyczny

Skrzydełka w zalewie octowej

Ciekawe kto już jadł skrzydełka w occie dosłowni Pychotka




Składniki

1 kg skrzydełek z kurczaka
1 kostka bulionowa
1 jajko 
bułka tarta
olej do smażenia

Składniki na zalewe: 

3 szklanek wody 
1/2 szklanki octu 
2 łyżki ketchupu 
1,5 łyżki soli 
2,5 łyżki cukru 
1 cebula 
2 ząbki czosnku 
2 liście laurowe

Wykonanie


Skrzydełka ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej lub z rosołu;)
mięso obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju i wkładamy do miski



Przygotowanie zalewy wszystkie składniki dajemy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
Skrzydełka zalewamy gorącą zalewą.



Dobre są już po dwóch dniach



Podajemy z chlebkiem dosłownie pyszne




Dobrym pomysłem było wykorzystanie ketchupu Premium do zalewy










Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz