Smakusiowy blog wielotematyczny

Sajgonki z ciecierzycą | Smakusiowy blog wielotematyczny

Sajgonki z ciecierzycą

Sajgonki z ciecierzycą, kto nie jadł zapraszam to przyrządzenia tej potrawy we własnym domu





Składniki

pół szklanki ryżu
cebula
marchewka
mały koncentrat pomidorowy
Natka pietruszki
olej
sól, pieprz
tymianek
curry
3 łyżki sosu sojowego
Wykonanie

Ciecierzycę namoczyć na całą noc. 


Następnie zalać nową wodą i ugotować na miękko. Ryż ugotować   Cebulę w kostkę i przesmażyć na oleju. Przygotować farsz. Wymieszać ciecierzycę, ryż, startą marchew, usmażoną cebulę, sól i curry z 3 łyżkami sosu sojowego. Namoczyć papier ryżowy i jak zmięknie układać na nim po łyżce farszu i zwijać najpierw dół później boki.


Następnie w rulony


 Smażyć na rozgrzanym oleju.Przygotowanie sosu  Koncentrat pomidorowym pieprz sól i tymianek oraz natkę pietruszki wymieszać dokładnie razem. Podawać wraz przygotowanym sosem.


SMACZNEGO !!!










Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz