Smakusiowy blog wielotematyczny

Babka z tahini | Smakusiowy blog wielotematyczny

Babka z tahini

Duża ciasto babkowe, delikatne smaczne z posmakiem chałwowym



Składniki

6 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
1 szklanka rozpuszczonej margaryny 
2/3 szklanki zimnego mleka
4 pełne łyżki pasty tahini
3 łyżki kakao
3 szklanki mąki 
2 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie

Szykujemy produkty sypkie


Następnie produkty mokre


 Jajka ucieramy z cukrem Następnie dalej miksując dodajemy stopniowo nasze produkty mokre.


Następnie dodajemy stopniowo produkty sypkie ciągle miksując na wolnych obrotach


Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia . Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do temp. 180 st.C piekarnika. Pieczemy ok 50 min. Do 'suchego patyczka'.




Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz