Smakusiowy blog wielotematyczny

<h1><center>Kokosanki</center></h1> | Smakusiowy blog wielotematyczny

Kokosanki



Składniki:

7-10 łyżek mleka kokosowego
4-5 łyżek karob
 4-5 łyżek olej kokosowy
6 łyżek mąki kokosowej

Wykonanie 


Do miski wrzucamy wiórki, mąkę i mleko kokosowe - tyle, aby z masy można było ulepić kulki. Wszystko dokładnie mieszamy. 


 Mąka kokosowa natychmiast absorbuje mleko, ciasto staje się puszyste. I lepimy kulki. Można również użyć foremek do kostek lodu/czekoladek w różnych kształtach. 


Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.W małym garnku roztapiamy masło lub olej - aby było płynne i klarowne, dodajemy tyle samo ile masła - karob lub kakao. Jeśli użyjecie kakao trzeba dodać także coś słodkiego dla równowagi- np. łyżeczkę miodu lub zmiksowanego, namoczonego daktyla.
Następnie wyjmujemy nasze kokosowe kulki, i maczamy w czekoladowej masie. 


Ponownie wstawiamy do zamrażarki na 10 minut (lub do lodówki na ok. godzinę). 


SMAZNEGO 






 

ul. Przemysłowa 1, 16-010 Wasilków, PL
tel: (+48) 602 690 011
e-mail: k.zubrycka@olejowyraj.pl







Share this:

CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Ale przepysznie wygląda :) kocham kokos w każdej postaci :)
    Zapraszam również do mnie :)
    www.testacja.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystko co kokosowe :-)

    OdpowiedzUsuń