Smakusiowy blog wielotematyczny

Budyniowy przekładaniec | Smakusiowy blog wielotematyczny

Budyniowy przekładaniec


Składniki

50 g sera białego
2 jaja
50 g cukru
3 łyżki mleka
160 g mąki
1 cukier waniliowy Ale-raj

Składniki na budyń

2 torebki budyniu waniliowego lub śmietankowego
600 ml mleka
4 łyżki cukru

Pozostałe składniki

2 - 3 jabłka
1 opakowanie galaretki truskawkowej

Wykonanie


Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półksiężyce brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki.Owoce obgotować przez 5 minut w wodzie ( ok 1/2 l )


Owoce wyjąć, odstawić do wystudzenia.
Twaróg utrzeć z 50g cukru


Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z twarogiem.


Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ( u mnie taka 18x30 ). Piec w 180 st. C przez ok. 30 minut.


Z podanych składników ugotować gęsty budyń, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.


Budyń rozsmarować na schłodzonym cieście. Odstawić w chłodne miejsce, by stężał.


Na budyń wyłożyć przegotowane owoce.


Galaretkę zrobić według przepisu tylko z tym wyjątkiem że używamy połowę wody i
Lekko tężejąca wylewamy na owoce


I ciasto gotowe;)


SMACZNEGO !!!



 



ul. Przemysłowa 1, 16-010 Wasilków, PL
tel: (+48) 602 690 011
e-mail: k.zubrycka@olejowyraj.pl





Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)










Share this:

CONVERSATION

1 komentarze: