"Łazanki"

Składniki
Makaron łazanki (można użyć świderek)
kiełbasa
kapusta kiszona 
pieczarki 
Wykonanie


Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.


Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy i wrzucamy do garnka.


Zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy. Kiełbasę, kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiany kolor.


Zdejmujemy z patelni i podsmażamy Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki i dusimy, aż odparuje nadmiar wody.


Łączymy z kiełbasą i pieczarkami i ugotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.


 Podajemy na gorąco polane sosem Salsa


SMACZNEGO !!!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger