Sajgonki



Składniki

2 cebule (drobnio posiekane)
Kapusta (drobno posiekana)
Marchew (starta)
1 duża łyżka smażonego czosnku
3 łyżeczki cukru
Makaron ryżowy
pieprz

Wykonanie


Podsmażamy cebule, 


Grzybki mun zalewamy wrzątkiem


 dodajemy marchewkę, kapustę, 


2 łyżki sosu sojowego,1 duża łyżka smażonego czosnku, 3 łyżeczki cukru, grzybki mun, makaron ryżowy ugotować i dodać do farszu dusić ok. 20 min dodać pieprz. 


Wyłożyć i ostudzić. 


Papier ryżowy moczymy w wodzie


Wkładamy na papier ryżowy zawijamy jak krokiety


i smażymy 5 min w gorącym oleju


I gotowe ;)






SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Smakusiowy
blog wielotematyczny
, Blogger