Smakusiowy blog wielotematyczny

Skrzydełka w sosie teriyaki | Smakusiowy blog wielotematyczny

Skrzydełka w sosie teriyaki


Składniki

1kg skrzydełek
4 ząbki czosnki
sól do smaku
3 ziela angielskie, 2 liście laurowe

Wykonanie

Skrzydełka myjemy i obieramy z pozostałości piór;)


Dajemy sos teriyaki (ilość wedle uznania), ząbki czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, sól do smaku, i z dwie łyżki oleju wszystko mieszamy i odstawiamy na 24 h do lodówki


Po tym czasie dajemy całą zawartość wraz z marynatą na blaszkę z tłuszczem


I pieczemy ok 1,5h do zrumienia w 180 stopniach podajemy z ziemniakami posypane świeżym koperkiem


SMACZNEGO !!!





Kotaniec spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Jankowice 43, 26-420 Nowe Miasto nad Pilicą

tel. +48 486744118 lub +48 486744900
fax +48 486744902





Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz