Smakusiowy blog wielotematyczny

Rajskie babeczki drożdżowe | Smakusiowy blog wielotematyczny

Rajskie babeczki drożdżowe






Składniki 

500 g mąki
2 jajko
150 ml mleka
4 łyżki cukru
30 g drożdży
szczypta soli

Wykonanie

Podgrzać mleko z olejem kokosowym , aż się roztopi.


 odrobinę przestudzić (ale żeby było ciepłe).
Przesiać mąkę, dodać rozkruszone drożdże, \


wlać ciepłe mleko, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli.


Wyrobić gładkie ciasto, które będzie odchodziło od rąk.
 Wsypać rodzynki i wgnieść ją w ciasto.


Przykryć i odstawić ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.Formę na mu finki wyłożyć papierowymi foremkami. Formować z ciasta kuleczki i wkładać je do formy.


Znów odstawić ciasto do wyrośnięcia na 30 minut.Piec babeczki w temperaturze 160-170 C przez około 20 minut, aż ładnie się przyrumienią.









Elżbieta Ignaszewska
Jarosław Śliwiński

ul. Wróbla 61/1
53-407 Wrocław
NIP 894-297-90-92 REGON 021023252
tel. 663 953 367 (pn-pt godz. 8:00-16:00)


Adres odbioru osobistego oraz korespondencyjny:
Sklep internetowy ale-raj.pl Ale Raj s.c.
ul. Hallera 188 lok. 1
53-203 Wrocław

(pn-pt godz. 12:00-15:00 po wcześniejszym umówieniu się)


Share this:

CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Sama nazwa tych babeczek jest kusząca ;)
    http://cynamon.net.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń