Smakusiowy blog wielotematyczny

Kiszona marchewka | Smakusiowy blog wielotematyczny

Kiszona marchewka




Składniki

2 kg marchwi
1 cebula
3 łyżki cukru
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
10 zmiażdżonych ziarenek kolorowego pieprzu

Wykonanie

Marchew oskrobać, 



opłukaną zetrzeć na oczkach cebule pokroić dodać do marchwi przyprawy wymieszać i dodać do marchwi, 



dobrze wymieszać.Wszystko przełożyć do miski naczynie 



przykryć talerzem obciążyć pozostawić w temp. pokojowej do czasu pojawienia się piany 3 dni przez te dni uciskać ją pałką do ciasta żeby cały czas była przykryta sokiem, można też ją szpikulcem ubijać.Potem przestawić w chłodne miejsce.



 Po 10 dniach kiszoną marchew można wymieszać z olejem lub majonezem i podawać jako surówkę lub samą jako dodatek do obiadu. 




SMAK-COM Jan Skworc
ul. Jagiełły 13c/65
41-106 Siemianowice Śl.
TELEFON: 695923403
www.skworcu.com.pl

Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz